fbpx

Hur du lyckas med din UX-design

Nyheter, 10 januari 2016,

Hur lyckas du applicera en högkvalificerad UX-Design som ska fungera perfekt från små smartklockor till stora TV-skärmar och allt där mellan?

UX-design är viktigare än du tror

cristofer

Vi på Interactive Solutions har alltid tagit UX-design (user experience design) på största allvar och har därmed alltid haft ett stort fokus på att leverera produkter med hög användarvänlighet, oavsett om det är en app eller webbsida. Idag hävdar många att de arbetar med UX, men det stannar oftast vid säljpitchen på första mötet.

Målet med bra UX-design är att leverera en fantastisk användarupplevelse, där användaren ges möjlighet att snabbt och smidigt genomföra eller hitta det användaren är ute efter. Och äntligen har fler och fler företag börjat inse vikten av att lägga ner tid och resurser på UX samband med utveckling av befintlig eeller ny app eller webbtjänst, både för att öka värdet ut mot sina kunder men även för att det oftast kan leda till en ökad försäljningen av företagets produkter och tjänster.

Så vad är nästa steg för UX? Eftersom ett nytt år har kommit så ges ett tillfälle att reflektera över tre trender som vi tror kommer att ske under 2016 och framåt.

1. Design bortom appar och datorskärmar

Utvecklingen för att leverera interaktioner till olika upplösningar och plattformar har varit en het potatis de senaste åren. Idag anser nog alla beställare och UX-utvecklare att Responsive Web Design (RWD) är standard.

Framtidens tillväxt av användargränssnitt från de små Wearables (bärbar teknik) till de stora Smart-TV kommer att behöva anpassas. Även de framsteg som kommer göras inom artificiell intelligens innebär att interaktionen blir mer anpassningsbar i både det vardagliga livet och inom försäljning och spel.
Kalendertiden mellan ett banbrytande koncept och en marknadsmässig produkt kommer vara mycket kortare.

2. Bra beskrivande skisser

När internet var väldigt nytt så innebar det att komma över många hinder vid utveckling av till exempel webbutiker. Det var ständigt nya ideer, layouter, funktionaliteter och koncept för webbutiken som fick genomgå många omfattande tester. Det var mycket jobb innan webbutiken var online.
I 2000-talets början, efter IT-bubblan hade spruckit, började alla investerare och kunder ifrågasätta all kreativitet och interaktioner på grund av den nya försiktighet som hade uppstått inom webbutveckling. Denna försiktighet existerar i viss mån än idag. Det innebär att UX-designer måste vara effektiva och kunna visualisera enklare skisser för att snabbt kunna beskriva interaktionen för investerare och/eller kunder. Detta arbetssätt och strategi kommer att fortsätta och utvecklas än mer.

wireframesux

En användardriven UX-utvecklare måste få beställaren att snabbt förstå och älska dess koncept som om det redan är en realitet. Enkla, lättsmälta och användarvänliga UX-skisser kommer alltmer krävas som det optimala sättet att beskriva och få igenom en effektiv interaktion.

3. Design som en grundläggande färdighet

Alla UX-utvecklare är tvungna att anpassa och följa all förändring som sker inom dess teknik och dess utmanande olika miljöer som ständigt utvecklas. Det är också det som skiljer en bra UX-utvecklare från en dålig; en bra designer inspireras av dess föränderlighet och detta sporrar denne att skapa än bättre design och interaktion som därmed hjälper kunden att öka dess försäljning och/eller tjänster.
I framtiden kommer företagen i allt högre grad uppskatta professionell design och respekten för UX-designers kommer att öka än mer.

År 2016 och framåt kommer användarna allt mer uppleva kompletta interaktioner för både appar (för smartklockor, mobiler och TV) och webbaserade skärmar (för mobiler, datorer och TV). Innovation kommer att främjas genom effektivare skisser och fler människor kommer att inse behovet av användargränssnitt, oavsett vad deras roll i företaget är.
På många sätt är det framtida redan här. Det har aldrig funnits en mer spännande tid att vara en UX-designer.uxdesignstart

Vill du veta mer om UX-design?

Boka ett möte med oss, så visar vi gärna några exempel och förklarar hur bra UX-design kan skpa värde för ditt företag. .

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala