fbpx

Utveckling av geografi-appspel åt Seterra

Projekt, 11 augusti 2016,

Sveriges mest spelade geografispel Seterra har nu kommit till mobilen. Först ut är ett appspel för iOS, något som både föräldrar och skolor efterfrågat.

Klassiska Seterra finns nu som appspel på Appstore

Efter några månaders hårt arbete är det kul att äntligen kunna få presentera Seterras nya mobilapp. Seterra är Sveriges mest spelade geografispel och i princip alla skolbarn som gått i skolan de senaste 10 åren har fått spela spelet i skolan som en del av sin geografiutbildning.

Som ett första steg lanseras appspelet för iPhones & iPads, och under hösten planeras lansering av en android-version av appen. Projektet är byggt med React Native, Facebooks nya plattformsoberoende mobilramverk.

Ladda ner och prova dina geografikunskaper med appen Seterra!

seterrascreen

Vad är spelet Seterra?

Seterra är ett spel för att lära sig namngeografi, t ex Europas länder eller USAs delstater. Spelidén är enkel: programmet visar en karta och ber dig klicka på ett land (eller kanske en stad, ett berg eller en flod). Klickar du rätt på första försöker blir landet vitt, på andra försöket blir det ljusgult, på tredje försöket blir det gult och tar det fyra eller fler försök att hitta rätt blir landet rött. Målet är förstås att få hela kartan vit.
Ett enkelt koncept som blivit väldigt uppskattat och visat sig hålla väldigt väl i snart 18 år!

Den första versionen av spelet Seterra kom 1998 och såldes i början som shareware till skolor och privatpersoner. Sedan 2002 har Windowsversionen varit gratis. Onlineversionen, som är reklamfinansierad, lanserades år 2011.

Även om onlineversionen av Seterra fungerar utmärkt på en smartphone eller läsplattor, så har det länge varit ett starkt önskemål från användarna att den ska komma som app för att få en bättre spelupplevelse, för att kunna spela utan internetuppkoppling och för att kunna lagra topplistor med de bästa resultaten.

Därför är det dax för den första appen, som planeras att lanseras på AppStore under våren.

Seterra har idag drygt 100 olika kartövningar, översatta till 28 olika språk och i två versioner: en nedladdningsbar version för Windows och en onlineversion. Under de första åren var den absoluta majoriteten av användarna svenskar. Idag är 80% från andra länder, främst USA, Spanien, Rumänien, Tyskland och våra nordiska grannländer.

Varför valde man Interactive Solutions?seterrastart

De ville anlita ett företag med bred erfarenhet av såväl apputveckling som spelprogrammering, och då kände de att Interactive Solutions passade utmärkt!

Har du en idé på en mobilapp?
Ta kontakt med oss så berätta vi mer om hur vi kan hjälpa dig utveckla ditt appspel.

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala