fbpx

Voddlers streamingplattform Vnet™ blir mobil

Projekt, 2 februari 2015,

Med hjälp av Interactive Solutions hjälper just nu Voddler att göra sin streamingplattform Vnet mobil. Först ut blir en Android-version.

Vnet™

Vnet™ är en banbrytande genial mjukvara som dramatiskt förbättrar konsumentens videoupplevelse, genom sina kvalitets (QoS) servicefunktioner. Vnet™ möjliggör även filmbetjäningsleverantörer att minska sina streamingkostnader till en bråkdel, tack vare sin patenterade P2P-teknik.
Som grädde på moset, erbjuder Vnet™ massiv skalbarhet till innehållskrävande nätverk och ser till att Vnet™ alltid kommer att leverera en exceptionell användarupplevelse, oavsett hur mycket efterfrågan som läggs på nätverket eller innehållet. Det traditionella sättet att betjäna innehåll – från en server till en klient – löper alltid risken för nedbrytning av tjänsten, om någon del av innehållet blir mer populärt än väntat:
Servern kanske inte kan hantera belastningen, eller kanske nätverket blir överbelastat på grund av hög trafik. Som ett resultat av detta kommer tjänsteleverantören att få arga eller besvikna kunder, förlust av leverantörslojalitet och ständigt växande kostnader för att stärka tjänstens infrastruktur. Vnet™ enorma värde är att den blir allt bättre i takt med att konsumtionen ökar, eftersom innehållet kommer att bli mer allmänt tillgängligt på noder i nätverket.

Läs mer om Vnet™Voddler.

Voddler

När Voddler börjar stärka B2B-marknaden genom försäljning av Vnet™, har Voddlers behov av att utveckla en övergripande mobil strategi blivit uppenbar. Videoinnehåll konsumeras i allt större mängder på mobila plattformar och Voddler leder initiativet till att ge en bra video-upplevelse till mobila användare.

Med hjälp av Androidexperten Daniel Persson från Interactive Solutions, bygger Voddler en fullfjädrad Vnet™ SDK för Android. Att bygga en SDK är något annorlunda än ett typisk konsumenttillvänt projekt. Du utvecklar delvis för andra utvecklare. En SDK är delvis inte en komplett produkt i och för sig själv, utan snarare en byggsten för att användas i andra projekt. Detta kräver ett modulbaserad tänk i förhållande till kodstruktur och ställer höga krav på kodkvalitet, testbarhet, och dokumentation.

vnetstartSom en mycket samvetsgrann och kompetent utvecklare, har Daniel alla de kvaliteter som krävs för att lösa dessa problem. Produktleveransen förväntas ske i början av maj, 2015.

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala