fbpx

Våra spelutvecklare arbetar just nu med Battlefield 3

Projekt, 4 februari 2011,

Spelföretaget Dice har valt att stärka upp sitt utvecklarteam med spelutvecklare från Interactive Solutions. Vi ställde några korta frågor till Micke hos oss om hans arbete med spelet Battlefield 3.

mikaelProjektet Battlefield 3

Vi hade förmånen att få en kort intervju med vår spelutvecklare Micke Andersson på Interactive solutions, tillbringat flera månader på spelföretaget DICE.

Som vanligt har du tilldelats ännu ett intressant spelutvecklingsprojekt, denna gång ute på Dice, berätta lite om detta?

– Vi arbetar för närvarande på nästa installation i Battlefield-serien, nämligen Battlefield 3. Releasedatumet är hösten 2011 och det är uppföljaren till den kritikerrosade Battlefield 2, som släpptes 2005. Sedan dess har det gjorts andra installationer i serien , men den här kommer i synnerhet att tilltala alla de ursprungliga fansen av Battlefield 2. Spelet kommer att använda den nya frostbite-2-engine-teknologin.

Många spelutvecklare drömmer om att få jobba på Dice / EA och vara en del av att utveckla nästa högprofilerade spel. Hur är det att jobba på Dice?

– Stämningen på Dice är mycket professionell, kreativ och inspirerande. Du har förmånen att arbeta med några av Sveriges bästa spelprogrammerare, spelgrafiker och spelanimatörer. Varje skrivbord har en XBOX360 och PS3 och ljudet av skottlossning och bilmotorer kan höras från ljudstudion. Överallt finns det något intressant på gång.

– Vi är totalt 135 utvecklare, så arbetet måste vara mycket disciplinerat och fokuserat för att bli bra. Den främsta anledningen till att projektet håller på, är att alla känner stor stolthet i sitt arbete och därför arbetar de så mycket mera.

Vad får du göra / vad är din uppgift på Dice?
– Jag jobbar med 11 personer i ett UI-team och jag programmerar i Flash / Actionscript och C ++. DICE använder Flash för att visa i spelmenyerna och HUD (head-up display), med andra ord, poäng, resultatstatistik, vyer, kartor och så vidare. I spelutvecklingsteamet har vi fyra Flashprogrammerare, fyra C ++ programmerare, två spelgrafiker och en interaktionsdesigner.

– Tack för din tid och lycka till med projektet!

 

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala