fbpx

En femtedel av konsumenterna spelar sociala spel på nätet

Nyheter, 31 januari 2011,

En femtedel av konsumenterna (19%) spelar nu sociala spel på nätet, enligt en ny rapport från Econsultancy. Sociala spel online har vuxit till att omsätta nära en miljard dollar, och inget pekar på att den växande trenden skall avta.

Sociala spel

Enligt rapporten har integrationen av sociala nätverk såsom exempelvis Facebook förändrat hur konsumenter runt om i världen spelar spel.

Econsultancy s forskningschef, Aliya Zaidi, menar:
”- Gaming är en av de sektorer som har framträtt i det sociala medielandskapet och nu visar snabb tillväxt, tack vare explosionen av social nätverksteknik.”

Det sociala spelandet är spännande, eftersom att även om det är i sin linda, har det visat sig vara mycket lönsamt och levererar redan nu god avkastning till sina investerare. Detta till stor del tack vare försäljning av virtuella varor och valutor. Sektorn är ett attraktivt område för investeringar för riskvilliga investerare men även framåt tänkande marknadsförare.

I synnerhet finner rapporten att den typiska spelarprofilen för den genomsnittliga tillfälliga spelaren inte återspeglar stereotypen för den traditionella, hardcore-spelkonsol-spelaren.

Undersökningen fann en ganska jämn fördelning mellan könen när det gäller att spela sociala spel. Cirka 20 procent av samtliga kvinnorn är sociala spelare, jämfört med 18 procent av männen.

Viktiga undersökningsresultat:

• Totalt sett var det en femtedel av de tillfrågade i Econsultancy / Toluna- konsumentundersökningen, (19 procent), som uppgav att de spelade sociala spel på nätet.

• Något fler kvinnor spelar sociala spel (20 procent), jämfört med 18 procent av männen.

• Sociala spel spelas ofta. Nästan en tredjedel av spelare (30 procent) säger att de spelar flera gånger om dagen och drygt en fjärdedel (26 procent) spelar flera gånger i veckan.

• En femtedel av sociala gamers (20 procent) har betalat för att spela ett socialt spel. 15 procent har köpt virtuella varor och 8 procent har köpt en virtuell valuta.

Källa: Gartner Symposium/ITxpo

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala