fbpx

Geografispel för Android åt Seterra

Projekt, 12 september 2016,

Idag kan man ladda ner det klassiska geografispelet Seterra även som Android-app på Google Play. Testa dina geografikunskaper eller utmana dina vänner.

Sveriges mest spelade geografispel finns nu för Android

Efter några månaders utveckling är otroligt kul att kunna lansera spelapp Seterra på Google Play. Våra apputvecklare har tidigare utvecklat spelet till iPhones och iPads, mmen från och med idag så kan man alltså ladda ner appspelet till sin Android-mobil.

seterrascreen

Vad är Seterra för typ av appspel?

Seterra är ett spel för att lära sig geografi, till exempel Europas länder eller USAs delstater. Spelidén är enkel: programmet visar en karta och ber dig klicka på ett land (eller kanske en stad, ett berg eller en flod). Klickar du rätt på första försöker blir landet vitt, på andra försöket blir det ljusgult, på tredje försöket blir det gult och tar det fyra eller fler försök att hitta rätt blir landet rött. Målet är förstås att få hela kartan vit. Ett enkelt koncept som blivit väldigt uppskattat.

Den första versionen av spelet Seterra kom ut redan 1998 och såldes i början som shareware till skolor och privatpersoner. Sedan 2002 har Windowsversionen varit gratis, och en webbaserad version lanserades år 2011 som var helt reklamfinansierad.

Även om onlineversionen av Seterra fungerar utmärkt på en smartphone eller läsplattor, så har det länge varit ett starkt önskemål från användarna att den ska komma som app för att få en bättre spelupplevelse, för att kunna spela utan internetuppkoppling och för att kunna lagra topplistor med de bästa resultaten.

Seterra har idag drygt 100 olika kartövningar, översatta till 28 olika språk och i två versioner: en nedladdningsbar version för Windows och en webbaserad onlineversion. Under de första åren var den absoluta majoriteten av användarna svenskar. Idag är 80% från andra länder, främst USA, Spanien, Rumänien, Tyskland och våra nordiska grannländer.

Varför valde de Interactive Solutions?

De ville anlita ett företag med bred erfarenhet av såväl apputveckling som spelprogrammering, och då kände de att Interactive Solutions passade utmärkt! Projektet är byggt med React Native, Facebooks nya plattformsoberoende mobilramverk.seterrastart

Ladda ner appen Seterra på Google Play nu!

Har du en idé på en mobilapp?
Ta kontakt med oss så berätta vi mer om hur vi kan hjälpa dig utveckla ditt appspel.

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala