fbpx

Så funkar nya Apple Pay

Nyheter, 11 juli 2016,

Nu lanserar Apple sin nya betallösning Apple Pay. Interactive Solutions förklarar hur Apple Pay fungerar och hur du kan implementera den nya betalningslösning i din app.

För användaren är det enkelt, man registrerar sitt kreditkort i Apples app Passbook, och användaren  när man kommer till den fysiska affären håller man helt enkelt sin mobil vid affärens betaldosa håller ett finger på touchID och sen är betalningen klar.

Lika enkelt i butiken som i appen

Du som apputvecklare kan implementera Apple Pay i dina appar och ta betalt. Det gör att din användare kan öppna din app, exempelvis Netflix eller Spotify. Är personen inte prenumerant kan användaren bli det genom att hålla ett finger på touchID utan att mata in massa kreditkortuppgifter.

Apple Pay tros förändra sättet hur användarna gör sina inköp med banbrytande kontaktlös betalnings- teknologi och unika säkerhetsfunktioner inbyggda i de enheter som du har med dig varje dag. Så du kan använda din iPhone (iPhone6), Apple Watch, eller iPad för att betala på ett enkelt, säkert och privat sätt.

Betala med beröring

När du nu betalar i butik sker det i en naturlig rörelse med fingret. Det finns ingen anledning att öppna en app eller ens öppna din skärm, tack vare den innovativa Near-Field- Communication-antennen i nya iPhone 6. För att betala håller du bara din iPhone nära den kontaktlösa läsaren med fingret på Touch ID. Du behöver inte ens titta på skärmen för att se att dina betalningsuppgifter har skickats. En subtil vibration och ljudsignal ger dig en bekräftelse på att köpet är genomfört.

Även för Apple Watch

Dubbelklicka för att betala och gå, ja så enkelt är det tänkt att genomföra ett köp med Apple Watch. När du betalar med Apple Watch dubbelklickar du bara på sidoknappen och håll Apple Watch-skärmen mot en kontaktlös läsare. En mild klappning och ett pip bekräftar att dina betalningsuppgifter har skickats.

applepaywatchEtt enklare sätt att betala med appar.

På iPhone 6, iPad Air 2 och iPad mini 3, kan du också använda Apple Pay för att betala med en enda beröring i apparna. Att betala vid kassan är lika enkelt som att välja Apple Pay och placera fingret på touch-ID.

Installationen är enkel

Passbook lagrar redan dina ombordstigningskort, biljetter, kuponger och mer. Nu kan den också lagra dina kredit- och betalkort. För att komma igång, kan du lägga till kredit- eller betalkort från ditt iTune-konto till Passbook genom att helt enkelt skriva in kortets säkerhetskod.

Säkrare betalningar

Varje gång du lämnar över ditt kredit- eller betalkort för att betala, är ditt kortnummer och din identitet synliga. Istället för att använda dina faktiska kredit- och betalkortsnummer när du lägger till ditt kort, med Apple Pay, tilldelas du istället ett unikt enhetskontonummer, krypterat och i säkert förvar i Secure Element, ett tillägnat chip i iPhone, iPad och Apple Watch. Dessa siffror lagras aldrig på Apples servrar och när du gör ett köp, används enhetens kontonummer, tillsammans med en transaktionsspecifik dynamisk säkerhetskod, för att behandla din betalning. Så att dina riktiga kredit- eller betalkortsnummer aldrig delas av Apple med handlare, eller överförs vid betalning.

Skydda dina konton

Om din iPhone eller iPad någonsin försvinner eller blir stulen, kan du självklart använda, ”Find my iPhone” för att snabbt sätta din enhet i, ”Lost Mode”, för att avbryta Apple Pay. Detta är förstås väldigt viktigt att man gör så fort som möjligt, när man saknar sin enhet. Ett tips är förstås att du logga in iCloud.com och stoppa möjligheten att göra betalningar från kredit- och betalkort på din iPhone, iPad eller Apple Watch.

Håll dina inköp privata

Eftersom du inte behöver visa ditt kredit- eller betalkort, behöver du aldrig avslöja ditt namn, kortnummer eller säkerhetskod i kassan när du betalar i en butik. Detta extra hemliga lager , bidrar till att din information stannar där den hör hemma, hos dig.

Funkar redan i alltfler appar

Apple Pay låter dig använda iPhone 6 eller Apple Watch för att betala i hundratusentals butiker som accepterar kontaktlösa betalningar. Du kan också göra inköp med ingående appar på iPhone 6, iPad Air 2, och iPad mini 3. Och allt fler butiker och appar accepterar Apple Pay varje dag, enligt Apple själva.

Apple Pay samarbetar med de flesta av de stora kredit- och betalkorten. Lägg bara till dina kort som du använder till Passbook och du kommer att fortsätta att få alla belöningar, förmåner och säkerheten med dina kort.

ipay

Gör ditt företag redo för Apple Pay

Apple Pay är lätt att installera och ger dina kunder ett enkelt och säkert sätt att betala med de enheter som de använder varje dag. Om du redan accepterar kredit- och betalkort, kan du helt enkelt kontakta din betalningstjänst för att börja ta emot Apple Pay. Om du behöver hjälp med detta, kan vi på Interactive Solutions enkelt hjälpa er. Kontakta oss redan idag!applepaystart

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala