fbpx

Ny TV-plattform för Kanal5 / Discovery

Projekt, 8 augusti 2016,

Tack vare Interactive Solutions kan du streama film och tv via tstreamingplattformen Dplay på din iPhone, Android, tablet samt desktop.

eriksundqvisthelprofilFlashteknik för streaming

Projektet har innefattat Flashutveckling som vår kollega Interactive-Erik ansvarat över. Erik berättar:
”- Projektet är en samlad VOD + streaming-tjänst för kanaler som ägs av SBS Discovery där bl.a. Kanal 5, Kanal 9, TV11, TLC och Animal Planet innefattas”.

Att vi på Interactive Solutions fick uppdraget var självklart eftersom vi har en lång erfarenhet av både VOD och flash-utveckling.

Interactive-Erik fortsätter:
”- Det var ett mycket spännande projekt som involverar utvecklare över hela Skandinavien och även Storbritannien. Teamet vi jobbade med innefattade fem utvecklare som arbetade med själva spelaren som är byggt i Flash.”

Innan projektet var varje VOD-tjänst uppdelad på t.ex. Kanal 5 Play, Kanal 9 Play m.fl. Nu är alla kanaler samlade under ett och samma tjänst vid namn DPlay. Läs mer om streamingtjänsten på följande adress:
www.dplay.se

Vad är Dplay?

Dplay är SBS Discovery Medias nya storsatsning online i Sverige och i Norden. Den nya tv-plattformen kommer att samla innehåll från tv-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Discovery Network Internationals produktioner för bland annat TLC och Discovery Channel.

”– Efter drygt ett år i Discovery-familjen är vi redo att satsa och ta nästa steg digitalt, säger Daniel Cedercrona, digital media director på SBS Discovery TV Sverige i en intervju till Dagens Media.

Han fortsätter:
”– Vi var tidiga med webb-tv, vi är helt inställda på att nyttja all den talang och kunskap som vi som tv-hus besitter för att göra vårt samlade erbjudande så attraktivt, underhållande och lättillgängligt som bara möjligt.”dplaystart

Lanseringen av Dplay startar i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala