fbpx
Google, appar och mobilvänliga webbplatser

Nu prioriterar Google mobilvänliga webbplatser

Nyheter, 12 oktober 2015,

Google ändrar sina spelregler igen, och nu prioriterar man om och lägger större vikt på appar och mobilvänliga webbplatser.

Större fokus på mobilvänliga webbplatser

När det gäller att söka på mobila enheter, bör användarna få de mest relevanta och lägliga resultaten, oavsett om informationen finns på mobilvänliga webbsidor eller appar. När fler människor använder mobila enheter för att få tillgång till Internet, måste Googles algoritmer anpassa sig till dessa användningsmönster. I tidigare Google uppdateringar har man gjort justeringar för att säkerställa att en webbplats är korrekt och ordentligt konfigurerad och synlig på moderna enheter.

Nu har Google har gjort det enklare för användare att hitta mobilvänliga webbsidor och har introducerat ett App-index för att användbart innehåll från appar ska komma fram. Idag tillkännager Google viktiga förändringar för att hjälpa användare att upptäcka mer mobilvänligt innehåll:


1. Fler mobilvänliga webbplatser i sökresultaten

Från den 21 april kommer Google att prioritera upp mobilvänliga webbplatser i sökresultatet. Denna förändring kommer att påverka mobila sökningar på alla språk, över hela världen och kommer att ha en betydande inverkan på sökresultaten. Följaktligen kommer användarna att finna det lättare att få relevanta sökresultat av hög kvalitet som är optimerade för deras enheter.

För att få hjälp med att göra en mobil-vänlig webbplats, kolla in Googles guide för mobilvänliga platser. Om du är en webmaster, kan du bli redo för denna förändring genom att använda följande verktyg för att se hur Googlebot ser ut på dina sidor:

  • Om du vill testa ett par sidor, kan du använda Det mobilvänliga testet.
  • Om du har en webbplats, kan du använda ditt Webmaster Tools account, för att få en fullständig förteckning över mobila användbarhetsfrågor för din webbplats, med hjälp av Mobile Usability Report.


2. Mer relevant app-innehåll i sökresultaten

Från och med idag, kommer Google att börja använda information från indexerade appar som en rankningsfaktor för inloggade användare som har appen installerad. Som ett resultat kan Google nu få fram innehåll från indexerade appar som är mer framträdande i en sökning. För att ta reda på hur man implementerar app-indexering, som ger Google möjlighet att få fram denna information i sökresultaten, ta en titt på Googles steg-för-steg-guide på utvecklings-sajten.

googleisOm du har frågor om antingen mobilvänliga webbplatser eller appindexering, är vi alltid glada för att få berätta mer. Kontakta oss!

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala