fbpx

Streaming av video i mobiler ökar

Nyheter, 12 mars 2015,

En ny studie om videotittande och videoreklam från europeiska tv-kanaler visar på fortsatt ökning för videostreaming i mobilen.

Film på mobila enheter växer

Statistik över videotittandet för fjärde kvartalet 2014, sammanställt i Ooyala Global Video Index Raport, visar att mobiltelefoner och läsplattor nu svarar för mer än en tredjedel av allt film- och videotittande online. Europeiska marknadsdata som ingår i denna rapport, bland annat från svenska bolaget Videoplaza, visar att för tv-kanaler och filmbolag har stationära datorer och mobiltelefoner den högsta andelen av videoreklamen, jämfört med alla andra enheter.

Mobiltelefoner och läsplattor uppnådde rekordtillväxt under kvartalet och visade 34 procent av alla online-videovisningar. Det är ungefär dubbelt så höga siffror som fjärde kvartalet 2013.

”- Denna utveckling är vägledande för de enorma möjligheter för tv-kanaler och filmbolag som nu måste individanpassa upplevelser för sina mobila tittare, både när det gäller innehåll och annonsering,” säger Jay Fulcher VD för Ooyala.

”- När smartphones fortsätter att växa och data- och prissättningsplans-strategier är optimerade för att främja bättre videoupplevelser utanför hemmet, kommer företag med starka strategier som gynnar mobiler att vara bäst positionerade för att maximera sin räckvidd och sina intäkter.”

När mobilen blir den primära kanalen för videokonsumtion, börjar annonseringen att följa efter. I december 2014 kom 35 procent av alla online-annonsvisningar för europeiska filmbolag från mobila enheter. Läsplatteandelen mer än fördubblades till 14 procent, och 51 procent nåddes med stationära datorer.

TV-bolagen såg att 12 procent av deras annonsvisningar kom från både mobiltelefoner och läsplattor, medan PC- datorer tar majoriteten av andelen med 76 procent. Det handlar om innehåll. Filmbolags innehåll kan köra både kortare och längre filmer, och bidrar till tittande i smartphones och surfplattor, medan tv-bolag främst levererar långfilmer.

Under fjärde kvartalet 2014 spenderade läsplattetittare 70 procent av sin tid med långfilmer. De har den högsta andelen av de olika enheterna. Smartphoneanvändare delade sin tid nästan jämnt mellan videosnuttar och långfilmer, med 54 procent respektive 46 procent.
ismobilemoviestart

Vi på Interactive Solutions märker av förfrågningar av mobila filmtekniker och idag jobbar vi bland annat med streamingprojektet Vnet™ och dess teknik till Android telefoner.

Vill du veta mer om Vnet™-projektet?

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala