fbpx
Stefan Quintero

Digital marknadsförare, praktikant – Del 1

Karriär, 13 juni 2018,

Allt började med en utbildning: digital marknadsföring på Sälj & Marknadshögskolan i Stockholm.

Utbildningen passade mig perfekt, det var högt tempo i klassrummet och sammanlagt 30 veckor LIA /praktik. Något som inte var lika roligt som utbildningen var pendlingen till och från Stockholm… Vi lever ju i Sverige och vi vet ju alla hur SJ brukar hantera kyliga vintrar, haha! Skämt åsido, 15 min buss ner till stan, 45 min pendeltåg (om man har tur) och därefter 10 min buss, givetvis väntetid emellan = 3-4h pendling om dagen 🙂 Tillslut kom den efterlängtade LIA perioden! 10 veckor på ett företag som jag själv fått välja, sweet!!!

Men hur hamnade jag på Interactive då?

Jag var lite lost till en början när jag skulle börja söka runt, vad behövde jag göra för att hamna på en bra praktikplats? Ptja, jag behövde ett bra CV – check. Jag behövde göra en lista med företag där jag skulle kunna tänka mig ha min praktik – check. Jag behövde kunna ta många nej – check. OCH jag behövde lära mig att ”känna av” om företaget var något för mig – check!

If it’s not a hell yes, its a no

Så jag började ringa runt… och skicka en hel del mail såklart. Jag ville vara ute i god tid och ha många företag att välja mellan. Såklart blev det en hel del nej – att ta in en praktikant i sitt företag kan vara tidskrävande och saker kan ”sakta ner” på kontoret, men i slutändan är det en investering att ha en praktikant på sitt företag. Man kanske kan säga att en praktikant är lite som en bit stål som formas av en smed, där plugg perioden, LIAn och min hunger efter att ”lyckas” höll mig glödhet, haha!
Jag minns en intervju hos en digital byrå i Alvik, det kan vara bland de tråkigaste intervjuer jag varit med om. Stämningen kändes hetsig, stissig, stressad. Intervjuaren kändes väldigt oförberedd. Vi diskuterade vad jag skulle få göra under min tid hos dem och det var bara sälj sälj sälj, vilket absolut är en del av en digital marknadsförares dag, men, det finns inte en chans att jag sitter vid en lur 9-17 för att ringa runt till företag och försöka sälja deras tjänster. Det kändes mer som gratisjobb än en praktikplats… Du måste känna efter vare sig det gäller jobb, praktikplats, eller t.o.m. relationer!
If it’s not a hell yes, it’s a no!

bonny trolle

Interactive Solutions

När jag hade ringt runt och mailat x antal företag kom jag tillslut till Interactive Solutions. Eftersom det är en digital byrå jag velat jobba på så spanade jag såklart in deras sida, det borde ju säga mycket om dem själva som digital byrå, right? Jag ville praktisera på ett företag som hade erfarenhet av både stora och små kunder. Det var också viktigt att personalen skulle vara olika, dvs bra på olika saker, man lär ju av varandra! Jag hörde av mig till Bonny Trolle på Interactive och han kikade på mitt CV. Vi bokade en tid.
Dagen kom då jag skulle på min intervju med Bonny. Vi möttes på kontoret som ligger vid torget bakom Åhlens i Uppsala. Vi måste suttit i säkert 45 minuter och snackat om allt mellan himmel och jord. Bonny verkade vara en schysst kille som var säker på sin grej. Jag lärde mig helt klart mycket under de 45 minuterna. Jag antar att han måste fått samma uppfattning om mig då jag i skrivande stund är praktikant på Interactive Solutions, haha!

Denna praktikperiod är 10 veckor lång och det hinner man mycket på! Jag har bl.a. analyserat Interactives hemsida mha google analytics, tagit fram förslag på vad som kan förbättras med hemsidan, varit med i designprocessen och däremellan en hel del social media marketing! Jag får all den hjälp jag behöver och riktlinjer, men det är väldigt mycket “fria tyglar” – det ger mig chansen att vara kreativ och planera mycket själv. Är en super kreativ person så det passar mig perfekt!! Tiden här har helt klart stämt med mina förväntningar: jag har lärt mig så mycket (även fast det känns som berg av information så får du inte ge upp!! (; ) och kommit in i gänget utan svårigheter, vi har alla liknande värderingar: mål, ett bra fokus och att vi älskar det vi gör!

Pluggar du digital marknadsföring och söker efter ett ställe att ha din LIA/praktikperiod hos, så tveka inte att höra av dig till oss.

Bli en av oss

Din framtida arbetsplats?

Spontanansök

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala