fbpx

Börja med Bitcoins

Nyheter, 12 februari 2015,

Interactive Solutions kan erbjuda en betalningsmodul för den virtuella valutan Bitcoins.

Kan Bitcoins vara något för din webbutik?

Det blir vanligare och vanligare att webbutiker och dess tjänster har möjligheten att betala med Bitcoins. Det innebär att även du som har en betalningstjänst på internet bör förstå den virtuella valutan och även fundera om det skulle passa ert företag.

Idag kan vi erbjuda en betalningstjänst som vi enkelt kan installera som en ytterligare betalningsmedel på er webbutik.

Vad är Bitcoins?

Bitcoin är en virtuell valuta som du kan handla med på internet utanför bankerna kontroll.

Bitcoin sägs ha startats av japanen Satoshi Nakamoto (dock så förnekas det av honom själv), under finanskrisen 2008-2009 som en motreaktion mot de krisande bankerna. Genom att använda öppen källkod kunde alla som ville, koppla in sig i nätverket.
satoshi

Det är ett datornätverk som kontrollerar och verifierar alla bitcoinbetalningar med hjälp av en inbyggd krypteringskoder, utan mänsklig inverkan. Detta nätverk har idag blivit väldigt stort och det är bara superdatorer som klarar av nätverket.
Tex IBM uppges hålla på att utveckla ett betalsystem som kommer att vara baserad på blockchain, den huvudteknik som ligger till grund för bitcoin.

Användningen av bitcoin började öka år 2013 och det fortsätter att öka, men fortfarande görs mindre än en 1 promille av alla betalningar i världen med bitcoin i dagsläget.

En stor fördel med bitcoins är att alla transaktionerna görs mycket billigare (nära på gratis) och sekundsnabbt. Jämfört med bankerna som tar avgifter för varje transaktion, även om datorerna egentligen kan sköta dem gratis.

Bitcoins är också helt momsbefriat, dock så driver svenska Skatteverket ett fall i EU-domstolen där de vill att bitcoin ska betraktas som en vara och inte vara en momsbefriad valuta. Vissa människor anser också att fördelen med bitcoins är att det går att göra anonyma betalningar på grund av att valutan inte regleras av bankerna.

Vilka använder Bitcoins?

Stora företag har redan börjat acceptera bitcoin och i allt fler webbutiker ger besökaren möjlighet att betala med bitcoins. Det har ä’ven dykt upp en uppsjö av växlingskontor för valutan, bland annat det svenska bitcoin-bolaget Safello, som dessutom har öppnat en bitcoinautomat i Stockholm.

Som kund hos Safello kan du föra över pengar till Safello med Swish eller via Visa-kortet. Sedan kan du ta emot bitcoins i din smartphone med hjälp av appen Wallet. Du kan därefter gå ut på nätet och betala med bitcoins genom att scanna in QR-koden som visas din smartphone. Det går även att ta emot pengar i din smartphone om någon skannar in din privata QR-kod.

Eftersom du då har bitcoins i din mobil, bör du skydda den med koder. Din smartphone blir som din plånbok. Du kan självklart också förvara bitcoins på internet som du förvarar pengar i din vanliga internetbank.

bitcoinstartI och med att bitcoin är en relativt ny valuta kan kursen på valutan kraftigt stiga eller sjuka, då den som alla valutor bygger på efterfrågan. Detta gör att en hel del satsar på valutan som ren spekulation, på samma sätt som ett aktieköp.

Om ni vill veta mer, kontakta oss så bokar vi ett möte

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala