fbpx
apputbildning

Sveriges bästa apputbildning

Karriär, 24 februari 2017,

Att välja utbildning om man vill bli apputvecklare är inte alltid det lättaste. Vi har sammanställt en lista över de apputbildningar vi anser är de mest omfattande, men också kostnadsfria, för dig som vill lära dig utveckla appar.

Att utbilda sig till apputvecklare  är nog ett genidrag ifall du vill komma in på en glödhet arbetsmarknad. Mobilutvecklare är nämligen en av de mest efterfrågade positionerna inom IT-branschen just nu. Detta på grund av att att marknaden fortsätter röra sig mot mer innehåll för mobila plattformar i allt snabbare takt, så till den grad att svenska appbolag har svårt att hitta tillräckligt med kompetenta och utbildade app-programmerare att anställa.

Utbildning inom apputveckling

Som svar på marknadens växande behov av spetskompetens inom utveckling för mobila plattformar finns nu flera längre och omfattande utbildningar med fokus på just apputveckling, främst inriktade på android och ios.

För att underlätta för dig som vill bli en framtida apputvecklare, har vi på Interactive solutions tagit fram en lista över Sveriges bästa och kostnadsfria programmerarutbildningar enligt oss. Samtliga studiestödsberättigande. Vi vill poängtera att vi inte har gjort någon intern rankning av listan. Lycka till!

Applikationsutvecklare för mobila enheter

Utbildare: Newton
Utbildningsort: Stockholm/Göteborg
Nivå/form: Yrkeshögskola
Längd: 2 år (400 YH-poäng)
Studietakt: Heltid/deltid

Beskrivning
En av de längre programmerarutbildningarna inom app-teknik i Sverige idag. Med sina två år och två praktikperioder ger Newtons utbildning dig goda teoretiska och praktiska färdigheter nödvändiga för en karriär inom apputveckling på mobila plattformar.
www.newton.se

Mobilapplikationsutvecklare

Utbildare: Nackakademin
Utbildningsort: Stockholm
Nivå/form: Yrkeshögskola
Längd: 2 år (400 YH-poäng)
Studietakt: Heltid

Beskrivning
Nackackademin erbjuder också en tvåårig utbildning med totalt 20 veckors praktik, allt för att ge en bra mix av teoretiska kunskaper och hur de kan appliceras i praktiken.
www.nackademin.se

Applikationsutvecklare till iPhone och Android

Utbildare: IT-Högskolan Göteborg
Utbildningsort: Göteborg
Nivå/form: Yrkeshögskola
Längd: 2 år (400 YH-poäng)
Studietakt: Heltid

Beskrivning
IT-Högskolan i Göteborg erbjuder också en omfattande utbildning i app-utveckling med fokus på iPhone och Android. Egen dator är ingt krav under denna utbildning då du får låna en Macbook Pro under utbildningstiden.
www.iths.se/courses/applikationsutvecklare

Programmerare iPhone och Android

Utbildare: Malmö Högskola
Utbildningsort: Lund
Nivå/form: Yrkeshögskola
Längd: ca 1.5 år (320 YH-poäng)
Studietakt: Heltid

Beskrivning
Malmö Högskola erbjuder en intensiv och krävande utbildning som ger goda möjligheter till en stark karriär inom app-utveckling för iPhone och Android.
www.my.se/#ansokan

 

LIA-praktik eller examensarbete inom apputveckling

Vi på Interactive Solutions har en mycket bra erfarenhet av studenter när det kommer praktik och exjobb. Vi tar gärna emot studenter som söker examensarbete inom apputvecklingeller om du går på en KY-utbildning och söker LIA-praktik. Om du är intresserad så ta kontakt med oss, vi har ett begränsat antal platser per termin.

Vi har tillgång till flera erfarna och duktiga programmerare och när du börjar din praktik hos oss så erhåller du en senior utvecklare som fadder. Allt för att du ska få ut det bästa ur din praktikplats eller ditt exjobb. Det ska även tilläggas att de nästa alla tidigare praktikanter och exjobbare fungerat mycket bra, och detta har resulterat i att vi anställt många av studenterna efter avslutad praktik eller exjobb.

Bli en av oss

Din framtida arbetsplats?

Spontanansök

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala