fbpx

Så funkar Apple Watch appar

Nyheter, 12 mars 2015,

Den 24 april lanseras Apple Watch. Vad innebär det för ditt företag? Vi berättar mer vad du kan göra med den nya tekniken så du kan bygga en egen Apple Watch app.

Apple Watch ger ny teknik

När Apple släppte iPhone så revolutionerade de hela marknaden och även våra liv. Vi fick in Smartphones som innebar att vi mer eller mindre är ständigt uppkopplade.
Några år senare släppte Apple iPads, som även den revolutionerade hela marknaden. Vi fick in Läsplattor som innebar att vi mer eller mindre idag endast använder datorn som jobbbverktyg. Vi surfar idag betydligt mindre på en dator än vad vi surfar på Smartphones och Läsplattor.

Fredagen den 24 april lanseras Apple Watch, kommer den också att revolutionera marknaden och vårt sätt att leva?
”- Japp, jag tror det” säger Bonny Trolle, affärsutvecklare på Interactive Solutions.
”- Apple Watch kommer antagligen att ta över din iPhone eftersom det går att koppla den med Apple Watch. Du kommer kunna göra nästan exakt samma saker och mer än vad du kan med din iPhone idag, men utan att behöva hålla i iPhonen.”

Vad kommer man kunna göra med Apple Watch?

Du kommer att kunna ringa, skicka sms, kolla väder och mäta temperatur. Apple Watch är röststyrd och kan mäta puls, hjärtrytm och andra rörelser. Du höjer bl a handleden för att aktivera klockan.
Den har också en inbyggd gps, så att den hittar positioner på kartor (på samma sätt som iPhone) ge vägbeskrivningar och få turistinformation i världens storstäder. Det finns t o m en app där du kan checka in på hotellrum och låsa och öppna dörren till hotellrummet.
Det går också att trådlöst lyssna på musik med ett head-set.

Betalningsfunktion

Apple Watch har även betalningsfunktion (och självklart kan du följa börskurser).
När du ska betala med Apple Watch måste du först skriva in ditt betalkortsnummer i din iPhones Apple Watch app. Sedan betalar du genom att dubbelklicka på Apple Watch, samtidigt som du håller den vid en särskild Apple Watch läsare. Sedan bekräftas betalningen med en ton eller puls.

Skapa nya egna urverk

Den har det vanliga funktionerna som en klocka , dock har du friheten att välja mellan digitala siffror och urtavlor. Klockan har även kalender och timer.
Man kan redan nu bli inspirerad av att få utveckla egna digitala urtavlor. När kommer Rolex att släppa sitt urverk? Vi på Interactive Solutions har redan testat att skapa en Interactive Solutions urtavla. Hur coolt är inte de?

Nya funktioner

Apple Watch har naturligtvis mest nya funktioner, som du aldrig tidigare sett på en klocka.
Skärmen känner av beröring och tryck. Du kan skicka ditt hjärtslag eller en beröring till någon av dina vänner och de kan få dig att känna likadant. Du kan skicka små teckningar som du ritar med fingret på skärmen. När du får ett SMS känner du en beröring från klockan.

Apple Health

Apple Watch kommer att ha många hälsoappar som kallas Apple Health. Den kan mäta steg och andra kroppsrörelser. Den kan också kartlägga din fysiska aktivitet genom att mäta avståndet som du rör dig på, med hjälp av klockans inbyggda gps och wifi. Sedan kan kaloriförbränningen mätas. Det går också testa om du har Parkinson, astma eller någon hjärtsjukdom

applewatchstartVill du veta mer?

Om du har en affärside eller vill veta mer om Apple Watch och vad vi på Interactive Solutions kan hjälpa er med. Kontakta oss, så bokar vi ett inspererande och spännande möte.

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala