fbpx

App för nattklubbar

Projekt, 8 januari 2011,

Startup-bolaget iList har valt att Interactive Solutions till sin utvecklingspartner för utveckling av deras nya app för nattklubbar.

iList AB är en Uppsalabaserad startup svars affärsidé är en ny innovativ marknadsföringsplattform för nattklubbar. Eftersom det var ett komplext projekt som består av både ett webbaserat backofficesystem och två olika samverkande mobilappar, var valet av teknikpartners mycket viktigt.

iList Nightlife är ett mobilt system för hantering av gästlistor för nattklubbar, evenemang, eventföretag eller andra aktörer i underhållningsbranschen.

magnusbMagnus Berg på Interactive Solutions, som har varit en av de inblandade i projektet och även ansvarat för det, förklarar:

– iList har valt att bygga systemet i tre olika delar:
iList Nightlife – iPhone / iPad-appen för dörrvakterna.
iPromoter – iPhone-applikationen som ger festfixare tillgång till att bjuda in gäster till specifika events. Och den sista delen är
iList BackOffice , ett webbaserat system där nattklubbsägare kan hantera händelser, event, lägga till gäster och import gästlistor samt hantera festfixare och dörrvakter.

Tanken är att använda kundernas sociala nätverk för att samla in gäster till en värdefullt VIP-lista. En klubbägare kan enkelt skapa ett event och välja vilka festfixare som ska kunna bjuda in gäster till det.

För att citera Johan Viberg, vd på iList.
”- IList är en kundanpassad mobil marknadsföringsplattform, designad för alla typer av företag och bygger på word-of-mouth och relationsmarknadsföring i digital version.”

johanvibergJohan fortsätter
”- Med hjälp av iList du kan förvandla ditt sociala nätverk till en effektiv annonskanal som genererar framtida affärer. I utvecklingen av vår plattform som är kärnan i iList, utvärderade vi ett antal olika leverantörer, men föll för Interactive Solutions. Vår primära motivation var att Interactive Solutions hade erfarenhet av en mängd olika områden. Och vi behöver ha en partner som förstår startups, kan konceptutvecklin, grafisk formgivning, apputveckling men också erfarenhet kring marknadsföring och viral spridning vid lansering. Allt måste kombineras för att nå vårt fastställda mål som våra investerare kräver.”

iList kommer att lanseras i slutet av februari 2011.

Kontakta oss

Ditt framtida projekt?

Kontakta oss

Kontakt

Telefon: 018 - 5 800 800
Besöksadress: Vaksalagatan 28, Uppsala
Postadress: Box 2171, 750 02, Uppsala